Annons från Kleenex

Slipp röd och torr förkylningsnäsa

En svidande och irriterad näsa är en oönskad men vanlig åkomma vid förkylning. Nu finns det en näsdukstyp som är speciellt framtagen för en snorig näsa.

Annons från Kleenex

Är du också en av de som alltid råkar ut för en rinnande näsa så fort utomhustemperaturerna sjunker? I sådana fall tillhör du majoriteten av den svenska befolkningen som alltför ofta går runt med en narig och röd näsa – helt i onödan.

Kleenex har framtagit en produkt som är perfekt att använda vid förkylning och som inte förstör din stackars näsa. Produkten heter Kleenex Balsam och är den första servetten som består av ett mikrofint lager av ringblomsbalsam som mjukar upp näsan och skyddar den från att bli öm och röd.

Helande egenskaper

Varför servetterna innehåller just örten ringblomma har och göra med dess naturliga egenskaper. Örten innehåller nämligen karotenoider, flavonoider, glykosider och steroler. Extrakt från ringblommans olja som har lugnade och återfuktande egenskaper, någonting som innerligt uppskattas vid en lång förkylningsperiod.

Kronbladen från örten har dessutom antiinflammatoriska och immunstimulerande fördelar, vilket gör att näsan inte blossar upp och blir irriterad lika lätt.

Frode Telstad har jobbat med Kleenex produkter i 20 år.

– Kleenex balsam innehåller ingen parfym, är alkoholfri och passar alla hudtyper. Servetterna är dessutom miljövänliga och produceras av råmaterial från certifierade skogar, bland annat svenska skogar, säger Frode Telstad, VD vid Kleenex detaljhandelsbolag Retail Partner.

Tar hänsyn till miljön

Alla Kleenex förpackningar är idag återvinningsbara och certifierade med loggan FSC (Forest Stewardship Council, som – enligt dem själva – är det mest rigorösa skogscertifieringssystemet. De har även infört ett partnerskap med Greenpeace där de utlovar plantering av två nya träd varje gång ett träd fälls.

Gör din torra och svidande näsa en tjänst. Köp Kleenex Balsam-servetter på Apoteas webbshop. Köp här